Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Adrijino letalo CRJ900 pokvarjeno, začasno ga bo zamenjal danski ATR 72

Adria Airways bo do konca prihodnjega tedna uporabljala izposojeno dansko letalo ATR 72, ki bo začasno nadomestilo eno izmed Adrijinih letal poroča siol.net.

atr_72_dat.jpgSlovenski letalski prevoznik Adria Airways je zaradi nepredvidene tehnične okvare enega od letal bombardier CRJ900, ki zahteva daljši postopek sanacije, najel letalo ATR 72 danskega letalskega prevoznika Danish Air Transport.

Posebnost letala je, da se potniki vanj vkrcajo skozi zadnja vrata, sprednja so namreč namenjena prtljagi.

Letalo bo upravljala danska posadka

Kot so pojasnili v Adrii Airways, gre za popolnoma običajen postopek v primeru, ko se v letalski družbi zgodi okvara letala. Letalske družbe si tako pomagajo, da lahko pravočasno izvedejo dogovorjene polete.

Danska družba ima vse ustrezne varnostne certifikate, za letenje letala v floti Adrie Airways pa so pridobili tudi soglasje partnerjev, s katerimi letijo pod skupno oznako.

Letalo ATR72 polete za Adrio Airways opravlja od 12. septembra, za slovenskega nacionalnega prevoznika pa bo predvidoma letelo do konca prihodnjega tedna. Letalo leti na rednih linijah Adrie Airways, so še pojasnili v nacionalnem letalskem prevozniku.

 

Foto: Matic Lomovšek, sloplanesoptters