Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Letalo Adrie Airways pristalo v Atenah zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja potnika

Letalo Airbus A319, ki je letelo na letu JP605 Tel Aviv - Ljubljana, je v ponedeljek zjutraj pristalo v Atenah, saj  je zdravstveno stanje enega od potnikov zahtevalo nujno medicinsko pomoč.

Potniku se je 40 minut po vzletu iz Tel Aviva zdravstveno stanje nenadadr_a319_img_8876.jpgoma poslabšalo. Kabinsko osebje je potniku nudilo prvo pomoč in v skladu s proceduro zaprosilo za pomoč zdravnika, ki je bil potnik na letalu. Potnikovo zdravstveno stanje se je hitro slabšalo. Do Ljubljane sta bili še dve uri letenja. Zdravnik je glede na zdravstveno stanje priporočil čimprejšnji pristanek, zato je kapitan  pristal na najbližjem letališču, kjer so potniku lahko omogočili nujno zdravstveno oskrbo.

Potnika je pregledala letališka zdravstvena ekipa in ga napotila v bolnišnico v Atene.

facebook.jpg Glede na simptome obolelega je medicinsko osebje ugotovilo, da gre za akutno poslabšanje zdravstvenega stanja, ki zahteva takojšnjo hospitalizacijo.

Kabinsko osebje je v letalu primarno zaradi varnosti potnikov in je usposobljeno, da potnikom pomaga tako na običajnem letu kot tudi v izrednih razmerah. Potniku z zdravstvenimi težavami kabinsko osebje nudi prvo pomoč, za kar je tudi usposobljeno. Posadka med potniki dodatno išče zdravstveno osebje in jih prosi za strokovno pomoč. V skladu z zdravstvenim stanjem potnika se kapitan po potrebi odloči za prednostni pristanek na najbližjem letališču, kjer potnika prevzame v oskrbo letališka zdravstvena ekipa. Večkrat letno se zgodi, da je na letalu potnik,  ki ima nenadne zdravstvene zaplete. Kadar je stanje nujno, se kapitan odloči za nenačrtovani pristanek, s katerim lahko rešimo človeško življenje.