Letalska družba Korean Air je novim letom začela na progi Zagreb-Seul leteti z letalom B787-9 Dreamliner.

Gre za sodobno, ekološko sprejemljivo in izjemno učinkovito letalo znamke Boeing B787-9, ki je splošno znan po imenu Dreamliner. V petek 4. januarja sta Mednarodno letališče Franjo Tuđman in Korean Air pripravila priložnostni sprejem in predstavitev za povabljene novinarje, fotografe in domače letaloglede. 

Januarja 2018 je letalska družba Korean Air vzpostavila lete na progi med Zagrebom in Seulom, kar je hkrati tudi prva redna neposredna povezava vzhodne Azije in Hrvaške. V času zimskega voznega reda gre za tri tedenske lete (ponedeljek, sreda in petek) z navezavo preko Züricha. Takšen vozni red je prilagojen potnikom, ki lahko po prihodu v Seul prestopajo na ostale lete v omrežju družbe Korean Aira na mednarodnem letališču Incheon.

Korean Air - B787 Dreamliner
  Korean Air - B787 Dreamliner

Prisotne je pozdravil Huseyin Bahadir Bedir, predsednik Uprave družbe MZLZ d.d., ki je upravljalec letališča: „Čestitam družbi Korean Airu za uvedbo letala Dreamlinera na letih za Zagreb. S te je namreč ta letalska družba postala prva, ki v rednem redu letenja leti v Zagreb z letalom Boeing B787-9 Dreamliner. Verjamem, da bo Korean Air nadaljeval svoj velik prispevek k pozitivnim rezultatom, ki jih stalno dosega Mednarodno letališče Franjo Tuđman, prav tako pa bo dodatno prispeva k skupnemu turističnemu prometu Zagreba v letu 2019 “.

Yeong Ho Choe, generalni direktor Korean Aira za srednjo in vzhodno Evropo je poudaril: „Izjemno sem vesel ker je Korean Air na progi Zagreb – Seul začel leteti z Dreamlinerjem in tako smo prva letalska družba, ki na letih proti Zagrebu leti s tem tipom letala. Z njim bomo leteli tokom cele zimske sezone, natančneje, od 2. januarja do konca marca 2019“.

Korean Air - B787 Dreamliner
  Korean Air - B787 Dreamliner

Letalo sodobne zasnove B787-9 Dreamliner je znano kot ekološko sprejemljivo z uporabo najbolj naprednih tehnologij družbe Boeing. Zahvaljujoč širšim oknom, višjem stropu ter povečani vlažnosti zraka je letenje za potnike udobnejše. Korean Air ima trenutno v svoji jati 9 Dreamlinerjev, v letu 2019 pa pričakujejo dodatna letala.

Korean Air - B787 Dreamliner prvi razred
  Korean Air - B787 Dreamliner prvi razred

O letalski družbi Korean Air

Korean Air, je letalska družba, ustanovljena leta 1969 in je ena izmed 20 najboljših svetovnih letalskih družb, ki je v letu 2017. oskrbela več 26 milijonov potnikov. Letijo v 123 mest v 43 državah na šest kontinentov. Zanjo je značilno, da ima sodobno »jato« 173 letal, pri tem pa zaposluje več kot 20.000 profesionalnih delavcev. Glavne dejavnosti Korean Aira so potniške, tovorne, letalske, gostinske in prodajne storitve. Glavno vozlišče družbe se nahaja na novo odprtem Terminalu 2 Mednarodnega letališča Incheon (ICN).

Korean Air je ustanovitelj skupine Sky Team Airline, ki skupaj s svojimi 20 članicami letno prepelje 730 milijonov potnikov širom sveta, letijo na več kot 16.609 dnevnih letih, pokrivajo 1.074 destinacij v 177 državah. Družba je pred kratkim zagnala partnerstvo z ameriško letalsko družbo Delta Air Lines. V 2019. letu bo Korean Air proslavil svojo 50. obletnico. Z vizijo biti ugledni lider v svetovni letalski skupnosti se Korean Air posveča nudenju odličnosti letalskih uslug.

Korean Air - B787 Dreamliner - WC
  Korean Air - B787 Dreamliner - WC