Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

1 komentar

 • Komentiraj povezavo Snežana Brumec Četrtek, 12 Marec 2020 20:02 objavil Snežana Brumec

  Pozdravljeni,

  Izšla bo biografija o Alojziju Knapu https://sl.wikipedia.org/wiki/Alojzij_Knap , slovenskemu pilotu z izjemno zanimivo življenjsko zgodbo. Rodil se je 1904 v mali Cerknici in si že od malega želel postati pilot, čeprav se je letalstvo takrat komaj pričelo razvijati. Skoraj neverjetno je, da mu je v tistem času uspelo uresničiti svoje sanje - dejansko je postal pilot, služboval je v Zemunu kot vojaški pilot-lovec. Doživel je izjemno ljubezensko zgodbo z lepo in bogato Beograjčanko, ki se je tragično končala. Prav tako tragično se je končalo njegovo življenje. 28 let star se je po fantastični zmagi na mednarodnem mitingu v Beogradu zrušil v Savo in umrl. Njegovo truplo so z vlakom prepeljali v rodno Cerknico in ga pokopali na tamkajšnjem pokopališču. Založba Beletrina bo 8. aprila 2020 izdala njegovo biografijo z naslovom Eden izmed nas, ki sem jo napisala jaz, vnukinja Knapove sestre Ivane. Link na stran iz kataloga knjižnih novosti za 2020 https://50odtenkov.com/2020/03/04/biografija-eden-izmed-nas/

  Kaj pravi Beletrina o knjigi?

  Eden izmed nas je kratek roman o kratkem življenju slovenskega vojaškega pilota Alojzi­ja Knapa (1904–1933). Osrednji protagonist tega izredno razgibanega in vešče napisane­ga literarnega besedila si že od rojstva želi postati letalec. Ko si kot majhen otrok v živo ogleda vzlet pionirja slovenskega letalstva Edvarda Rusjana, se zdi pogodba z življenjem dokončno podpisana, saj ga odtlej žene le še nepotešljiva sla po letenju, ki ga nazadnje pripelje v oficirsko pilotsko šolo v Zemunu. Roman odlikuje pestro dogajanje, v kate­rem ne manjka osebnih tragedij, usodnih ljubezni in globokih prijateljstev, v ozadju katerih bralec spoznava družbeno okolje prvih desetletij prejšnjega stoletja. Vzne­mirljivo branje za vse generacije beročih!


  Verjamem, da bo knjiga pritegnila pozornost mnogih vaših bralcev, zato upam, da boste najavili izid biografije. Za kakršnekoli nadaljnje podatke sem vam na voljo na telefonski številki 031 331 500.

  Lep pozdrav,
  Snežana Brumec

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.