Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pet12Feb2021

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Informacije
Borut Podgoršek

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot.

V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Danes bo na tleh Letališča Ljubljana po dolgem času spet pristalo letalo Aeroflota. Ruski prevoznik je na redni liniji v Moskvo dvakrat dnevno letel do 17. marca 2020, ko je Vlada Republike Slovenije z namenom zajezitve širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 začasno prepovedala opravljanje zračnih prevozov v Republiki Sloveniji.

Ruski prevoznik bo v Moskvo z Brnika spet letel vsak petek ob 11:30. Ob izboljšanih epidemioloških razmerah v evropskem prostoru in sproščanju omejitev pri prehajanju meja med državama napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem letalskem voznem redu, ki v veljavo stopi 28. marca 2021.

Aeroflot je zaupanja vreden partner, ki je na ljubljanskem letališču kontinuirano povečeval obseg letenja in število prepeljanih potnikov. V Fraportu Slovenija se nadejamo nadaljnjega rastočega sodelovanja s prevoznikom, povezavi pa pripisujemo velik potencial v smislu zbliževanja slovenskega in ruskega trga pri blagovni in turistični menjavi.

Na Fraportu Slovenija potnikom priporočajo, da se pred načrtovanjem potovanja v Rusijo pozanimajo o veljavnih omejitvah pri prehajanju meje. Več informacij o tem ponuja tudi prevoznik na naslovu: https://www.aeroflot.ru/ru-en/covid-19.

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve ne nujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj in o prehajanju meja so na voljo na vladnih straneh: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/.

Aeroflot se pridružuje trem rednim prevoznikom, ki trenutno omogočajo povezave z ljubljanskega letališča. To so Lufthansa v Frankfurt, Air Serbia v Beograd in Turkish Airlines v Istanbul. Na Fraportu Slovenija upajo, da bodo epidemiološke razmere čim prej omogočile, da se na ljubljansko letališče vrnejo še drugi letalski prevozniki. Po trenutno razpoložljivih informacijah v poletnem voznem redu rezervacijo letov že omogočajo za naslednje povezave: Wizz Air v Bruselj, Transavia v Amsterdam, Air France v Pariz, easyJet v London, LOT Polish Airlines v Varšavo, Swiss International Airlines v Zürich, Lufthansa v München, Brussels Airlines v Bruselj, British Airways v London, Finnair v Helsinke, SunExpress v Antalyo in El Al v Tel Aviv.

Ob ugodnih razmerah za ponovno oživitev počitniškega turizma se nadejajo, da bo v večjem obsegu kot preteklo poletno sezono stekel tudi čarterski promet.

                 

                 

                 

                 

 

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.