Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Čet23Mar2023

Mladi so tisti, ki bodo gradili prihodnost letalstva

Informacije
Borut Podgoršek

Adria Tehnika s sedežem na Brniku, članica skupine Avia Prime, eno izmed vodilnih podjetij, ki deluje na področju servisiranja in vzdrževanja letal, je ponovno uspešno privabila številne mlade navdušence, ki jih zanima svet letalstva.

Podjetje Adria Tehnika je zopet odprlo vrata svojih hangarjev mladim, ki jih zanimajo letalstvo, tehnologija in delo v dinamičnem okolju. Vsebinsko bogat program je bil predstavljen s strani strokovnjakov, zaposlenih v podjetju Adria Tehnika. Udeleženci so pobližje spoznali ozadje kompleksnega dela, ki zahteva natančnost, doslednost in skrbnost pri vsaki fazi procesa. Pogledali so tudi v »drobovje« letal, spoznali pomembne vloge delavnic, kjer se izvajajo različni postopki, predstavljene so jim bile letalske komponente, srečali pa so se tudi s širokim naborom ostalih dejavnosti, ki so povezane s popravili letal. Kar je obiskovalce med drugim navdušilo, je tudi to, da ima podjetje Adria Tehnika lasten oddelek tehničnega izobraževanja, kjer se zaposleni izobražujejo, pridobivajo znanje in pridobijo mednarodne licence, ki so potrebne za opravljanje dela na letalih. Za »piko na i« pa so imeli možnost sesti tudi v pilotsko kabino in okusiti doživetje, ki je dano le redkim.

aat DAN ODPRTIH VRAT 02

»Letalstvo ima še vedno pomembno vlogo pri globalni povezanosti in gospodarskem razvoju, saj zagotavlja hitre in učinkovite prevozne možnosti za potnike in blago. Prav tako se je letalstvo v zadnjih letih hitro razvijalo in rastlo. Z naraščajočim številom letal, ki so v uporabi, pa se seveda povečuje tudi potreba po vzdrževanju in servisiranju teh letal. S tovrstnimi dogodki, kot je Dan odprtih vrat, se želimo približati mladim, ki so na začetku karierne poti, in jim pokazati, da je delo v MRO organizaciji zanimivo, saj potrebuje širok nabor različnih strokovnjakov, kot so kleparji, ličarji, strojni in elektrotehniki ter inženirji in drugi poklici tehnične smeri. Verjamem, da so udeleženci tekom dogodka izvedeli veliko novega, in upam, da se v prihodnosti zopet srečamo,« je povedala Barbara Perko Brvar, namestnica glavnega izvršnega direktorja podjetja Adria Tehnika.

»V skupini Avia Prime smo ponosni, da smo eden izmed glavnih igralcev na trgu MRO in lahko ponudimo podporno okolje za rast in razvoj mladih strokovnjakov. Prisotnost in prepoznavnost med mladimi je ključna, saj so oni tisti, ki bodo gradili prihodnost panoge,« je povzel Piotr Kaczor, glavni izvršni direktor skupine Avia Prime Group in Adria Tehnike.

Foto: Adria Tehnika

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.