Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Sre07Jun2023

Aegean Airlines se je vrnil na Brnik tudi z rednimi leti v Atene

Informacije
Davor Golec

Mreža poletov z ljubljanskega letališča je bogatejša za novo destinacijo. Redne lete v Atene je včeraj vzpostavil prevoznik Aegean Airlines, ki bo v Grčijo letel dvakrat tedensko. V maju je prek Brnika potovalo več kot 110.000 potnikov, 30 odstotkov več kot maja lani. V poletnih mesecih pričakujejo nadaljevanje trenda občutne rasti potnikov. 18 prevoznikov v poletnem voznem redu ponuja redne lete na 22 destinacij. V vrhuncu sezone bo na rednih povezavah na voljo za petino več letalskih sedežev kot lani v enakem obdobju, število letov bo večje za četrtino.

Danes so na ljubljanskem letališču pozdravili nove redne lete prevoznika Aegean Airlines v Atene. V grško prestolnico bo mogoče poleteti dvakrat na teden, vsak torek in petek, s 180-sedežnim letalom Airbus A320neo. Odhod z Brnika je predviden ob 19:00, prihod v Atene ob 21:45. Aegean Airlines prek atenskega letališča ponuja tudi dobre možnosti povezovalnih letov na grške otoke, do Bližnjega vzhoda in v Azijo.

»Veseli smo, da je Aegean Airlines prepoznal potencial slovenskega trga. Ljubljansko letališče je zdaj z Grčijo povezano tudi z rednimi leti. Vzpostavljena linija je zanimiva za potnike, ki bi obiskali Atene, tiste, ki želijo doseči grške otoke ali prek letalskega vozlišča nadaljevati pot na Bližnji vzhod in v Azijo,« je ob vzpostavitvi nove povezave dejala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija dr. Babett Stapel.

Maja je prek Letališča Ljubljana potovalo 110.926 potnikov, 30 odstotkov več kot v maju 2022. V obdobju od januarja do maja 2023, ko je bilo oskrbljenih 407.420 potnikov, je bila rast 45-odstotna. V vrhuncu poletne sezone bo na rednih letih na voljo za petino več letalskih sedežev kot v primerljivem obdobju lani, prevozniki bodo opravili četrtino več letov.

»Število sedežev na rednih povezavah se v letošnjem vrhuncu sezone v primerjavi z lanskim občutno povečuje. Okrepljena ponudba je z naslova pogostejših letov prevoznikov in dodanih povezav. Ob pričakovanem močnem povpraševanju bomo v poletnih mesecih na rednih povezavah dosegali občutno rast potnikov,« je še dodala dr. Stapel.

Aegean 3

Kot so še sporočili iz Fraporta, ponudbo letov z ljubljanskega letališča je v poletnem voznem redu že dopolnilo sedem rednih destinacij, ki niso bile na voljo tekom zimskega voznega reda: Aegean Airlines v Atene, British Airways v London (Heathrow), Transavia v Amsterdam, Transavia France v Pariz (Orly), Finnair v Helsinke, GP Airlines v Prištino in Israir Airlines/El Al/Sundor v Tel Aviv. Air Montenegro bo 16. junija vrnil sezonsko povezavo v Tivat, Wizz Air pa bo 27. septembra vzpostavil lete v Skopje. S pogostejšimi leti na pomembna vozlišča so izboljšane možnosti letenja na vse konce sveta. Lufthansa je okrepila letenje v Frankfurt, kamor so leti na voljo do trikrat na dan, tudi v zgodnjih jutranjih urah. Pogostejši leti so v poletnem voznem redu na voljo še v Istanbul, Pariz, Varšavo in Bruselj.

Foto: Peter Irman

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.