V soboto, 19. avgusta vas vabimo na tradicionalni FLY-IN letalski piknik in srečanje pilotov na vzletišče Šentvid pri Stični.

Vabljeni na druženje pilotov, veteranov ter vseh, ki nas tako ali drugače povezuje strast do letenja. Osrednja nit srečanja bodo tako kot vsako leto strokovna predavanja, s katerimi želimo okrepiti ozaveščenost varnosti ter izboljšati obnašanje pilotov v zračnem prostoru in na tleh.

Da vam ne bo dolgčas, bomo letos dogajanje na tleh še dodatno podkrepili z različno ponudbo naših prijateljev in strokovnih sodelavcev (avio oprema, letalske knjige, pregled zavarovalnih ponudb,...).

Vzletišče Šentvid pri Stični
Vzletišče Šentvid pri Stični

Za malico boste ponovno imeli možnost poizkusiti najboljši pražen krompir v Sloveniji, ki bo skrbno pripravljen s strani Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Eno kepico krompirja bo na vaš krožnik serviral eden in edini, legendarni Marjan Praznik - Šipca!

Tempo jedilnemu priboru bo tudi letos držala slovenska glasbena skupina Osvajalci. Dekleta in mlade pilotke si od lanskega leta še vedno niso opomogle - prosimo, da letos s seboj prinesete kakšno škatlo dodatne zaščite (sončne kreme)!

Ob zaključku dneva bomo organizirali tradicionalni skupinski polet do Ljubljane in nazaj. Briefing bo izveden pred samim poletom. Polet bo najavljen na Kontrolo zračnega prometa.

Podrobni podatki o stezi, skupaj z osveženim posnetkom spletne kamere ter video posnetkom šolskega kroga vzletišča si lahko ogledate na:

https://www.lk-sentvid.com/vps


Letenje za duso oglas