Preteklo soboto je na vzletišču Šentvid pri Stični potekal že tradicionalni Fly-in piknik, srečanje pilotov in ljubiteljev letalstva.

Udeležilo se ga je veliko število slovenskih letalcev, precej tudi s svojimi letali, med njimi tudi s helikopterjem. Skupaj so zabeležili obisk 24 letal in dveh helikopterjev. Tudi obisk iz Avstrije. V dopoldanskem času so organizatorji poskrbeli za strokovni del s predavanji o varnosti v zračnem prostoru in na tleh, ki je bilo odlično obiskano. Po predavanjih pa je prišlo na vrsto druženje in sproščeno uživanje v prekrasnem okolju vzletišča Šentvid pri Stični in lepem poletnem dnevu.

Fly-in na vzletišču v Šentvidu pri v Stični
Fly-in na vzletišču v Šentvidu pri v Stični

Da je dogodek potekal zares odlično so poskrbeli člani letalskega kluba Šentvid, za glasbeno spremljavo pa skupina Osvajalci. Poleg pijače je bila na voljo tudi jedača društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi.

 

Bell 505
Bell 505

V popoldanskem času pa je sledil tradicionalni skupinski polet do Ljubljane in nazaj. Večino gostov s svojimi letali se je tako na veselje vseh obiskovalcev v spektakularnem skupinskem vzletu in letu odpravilo na pot. V dveh formacijah je nad Ljubljano poletelo 11 letal.

Video: RTV SLO

Foto: Sašo Jalšovec in Aljoša Jarc, sierra5.net