Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pet01Sep2023

[Dobrodelna dražba] Komplet štirih knjig o slovenskih letalcih v lesenem zaboju iz naplavin

Informacije
Borut Podgoršek

Slovenski letalski portal, www.sierra5.net, se z dobrodelno dražbo, katere izkupiček bo v celoti namenjen Društvu Gorske reševalne službe Škofja Loka, pridružuje vrsti dobrodelnih akcij, s katerimi želimo pomagati prizadetim ob avgustovskih poplavah.

S soavtorjem zbirke Zgodbe slovenskih letalcev, Markom Malcem, sva se odločila, da izvedeva dražbo najinih štirih knjig. Zmagovalec dobrodelne dražbe bo dobili komplet štirih knjig iz omenjene zbirke, ki je v prav posebnem lesenem zaboju. Les, iz katerega je izdelan zaboj so bila nekoč vrata, ki jih je naplavila reka Sora. Tako simbolično povezujemo knjige, poplave in dobrodelnost. Z nakupom edinstvenega eksponata boste pomagali Društvu GRS Škofja Loka, ki na območju Škofje Loke deluje že 45 let in katerega člani so bili med prvimi, ki so priskočili na pomoč občanom občin Škofja Loka, Železniki, Žiri in Gorenja vas - Poljane. Ostanimo enotni, solidarni in dobrodelni.

Izklicna cena kompleta je 170 EUR. Minimalni dvig je 10EUR. V primeru enake ponudbe je zmagovalec tisti, ki ponudbo odda prej. Komplet je sestavljen iz knjig Zaljubljeni v letenje, Stražar z neba, Na krilih poguma in Letenje za dušo, ki so v lesenem zaboju in s posvetili. Vaše ponudbe zbiramo izključno v komentarjih pod objavo na FB strani slovenskega letalskega portala - sierra5.net do 6. septembra 2023 do 21. ure. Zmagovalec dražbe bo ponujeni znesek v celoti nakazal neposredno na TRR Društva GRS Škofja Loka.

Predaja ekskluzivnega kompleta knjig z najinimi podpisi ter posvetili predsednika Društva GRS Škofja Loka, Jerneja Ržena, in predsednika Letalske zveze Slovenije, Igorja Eržena, bo eden izmed trenutkov, ki se ga z Markom zelo veseliva. Verjameva v dober namen in plemenito gesto. Naj bo tudi to ena izmed zgodb, ki jih je napisalo življenje. Uredništvo Slovenskega letalskega portala je Društvu GRS Škofja Loka poleg izkupička dražbe že doniralo izklicni znesek kompleta v vrednosti 170EUR.

Borut Podgoršek,
Slovenski letalski portal
www.sierra5.net

 

Donirate lahko tudi brez sodelovanja na dobrodelni dražbi. Hvala.

DRUŠTVO GORSKE REŠEVALNE SLUŽBE ŠKOFJA LOKA

4220 Škofja Loka

IBAN: SI56 0700 0000 0992 206 (GB d.d. Kranj)

 

Spominska gravura na zaboju:

Naplavina Sore naj knjige ovije,
naj zgodbe letalcev na plano izlije.
Naj moč črk izgubo ljudem vsaj malce pokrije.

Avtorica: Metka Vekuš

 

Knjige sva prispevala Borut Podgoršek in Marko Malec
Leseni zaboj je izdelal: Bogner Uroš Jenko s.p., Škofja Loka
Gravuri je izdelal: Graverstvo Zakotnik, Urban Zakotnik, Škofja Loka
Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.