Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Sob25Nov2023

Air France obeležuje 90 let

Informacije
Sašo Jalšovec

Air France je bil ustanovljen leta 1933 z združitvijo petih francoskih letalskih družb in tako letos praznuje že 90. obletnico obstoja.

Letalska družba Air France praznuje 90 let odličnosti, inovativnosti in elegance, tako na krovu svojih letal kot v različnih kulturnih in oblikovalskih prispevkih. Air France s tem tudi promovira francosko umetnost potovanja saj zdaj opravlja skoraj 1000 dnevnih letov na 200 destinacij, s floto več kot 240 letal.

Za obeležitev tega mejnika so v sodelovanju z Xavierjem Ronzejem, vodjo kostumografskih delavnic v baletu Pariške opere, ustvarili kolekcijo petih ikoničnih oblek, ki predstavljajo legendarno letalsko družbo in njeno zgodovino. Kolekcija oblek odraža različne vidike zapuščine Air France, vključno z letali in tehnologijo, uniformami in modo, promocijskimi plakati, vrhunskimi restavracijami ter oblikovanjem in arhitekturo.

Air France na slavnostnem dogodku (foto_Mediaspeed
Air France na slavnostnem dogodku foto:anže kRŽE, Mediaspeed

Air France je za to priložnost v Galeries Lafayette v Parizu predstavil 90 let francoske elegance skozi razvoj svojih uniform, od najzgodnejših oblek do modnih kosov priznanih oblikovalcev, kot so Christian Dior, Cristóbal Balenciaga in Christian Lacroix.

Ob častitljivem jubileju so tudi v Ljubljani organizirali slavnostni dogodek, katerega se je poleg lokalnih predstavnikov Air France in poslovnih partnerjev, udeležila tudi direktorica prodaje Air France-KLM za Hrvaško, Slovenijo, Srbijo in Madžarsko, Ildiko McPartlin-Kiss, ter francoska veleposlanica v Sloveniji Florence Levy. Ob tej priliki je veleposlanica nagovorila vse prisotne in poudarila pomembnost letalske družbe Air France za povezavo naše regije s svetom, kot tudi za promocijo francoske kulture.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.