Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Čet20Jun2024

Vzpostavitev sodelovanja med Letalsko policijsko enoto in Fakulteto za strojništvo UL

Informacije
Borut Podgoršek

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je včeraj udeležili delovnega sestanka na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Namen sestanka je bil predvsem vzpostavitev sodelovanja med Letalsko policijsko enoto, ki zagotavlja celovito helikoptersko podporo ter Fakulteto za strojništvo pri izobraževanju študentov na smeri prometni pilot letala in helikopterja ter promocija zaposlovanja v Slovenski policiji.

Dekan fakultete prof. dr. Mihael Sekavčnik s sodelavci je delegaciji predstavili Študij letalstva na Fakulteti za strojništvo, ki poteka v okviru visokošolskega strokovnega študijskega programa prve stopnje strojništva – PAP (Projektno aplikativni program). V produktiven pogovoru so se udeleženci strinjali, da bo v prihodnje smiselno ponovno vzpostaviti sistematično sodelovanje pri reševanju kadrovskega primanjkljaja na področju letalstva, s tem v mislih pa bo potrebno povečati prepoznavnost in atraktivnost te študijske smeri.

Dogovorili so se, da bodo v bližnji prihodnosti podpisali sporazum o strateškem sodelovanju, v katerem bodo začrtali prve konkretne korake za vzbuditev zanimanje študentov Fakultete za strojništvo UL za delo v letalski enoti Slovenske policije.

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.