Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Ned16Jun2024

Maribor je ponovno odprt

Informacije
Borut Podgoršek

Letališče Edvarda Rusjana Maribor, ki ga je v petek 7. junija popoldan prizadelo močno neurje s točo, je od včeraj spet odprto.

Glede na objavljen Notam, letališče deluje v omejenem obsegu. Na njem se lahko opravljajo leti splošnega letalstva, ambulantni leti, leti helikopterske nujne medicinske pomoči in leti letal do 6 ali 7 reševalno gasilske kategorije, brez potnikov. Kot smo poročali že v začetku tedna, je letališki terminal poškodovan ter tako v določeni meri neprimeren za uporabo, dokler ne bo opravljena sanacija, kar so potrdili tudi pri lastniku letališča, Ministrstvu za infrastrukturo. Kot kaže, pa so pod Pohorjem le našli rešitve, ki so omogočile odprtje letališča v določenem obsegu, kar je za letališče državnega pomena, izjemno pomembno. Že tako ga spremljajo nesrečne zgodbe in razvoji dogodkov v smeri komercialnega letalstva, zato bi daljše ali dokončno zaprtje pomenilo ugasnitev letališča ter s tem velik manjko za podmladek slovenskega poklicnega letalstva.

Že prvi dan, je sončno soboto izkoristilo za letenje predvsem veliko letal splošnega letalstva, tudi HNMP Maribor pa je izvedla nekaj letov.

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.