Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Tor09Jul2024

CIAV 2024 - Varaždin bo 13. in 14. julija gostil mednarodni letalski miting

Informacije
Borut Podgoršek

Aerodrom Varaždin bo 13. in 14. julija po večletnem premoru ponovno organiziral veliki mednarodni letalski miting - CIAV 2024, kjer bodo ljubitelji letalstva lahko uživali v atraktivnem letalskem programu.

Organizatorji obljubljajo atraktiven letalski program in obilico spremljevalnih dogodkov na varaždinskem letališču. V letalskem programu bo sodelovalo tudi letalo rafale, novo večnamensko bojno letalo hrvaških zračnih sil. Na letošnjem CIAV-u bo nastopila tudi akrobatska skupina Krila Oluje, ki bo s svojim letalskim programom nad Varaždinom zagotovo ponovno navdušila obiskovalce varaždinskega letalskega mitinga. Na mitingu bo tudi letos nastopil Zoltan Veres, akrobatski šampion iz Madžarske, ki s svojim spektakularnim letalskim programom že več kot trideset let navdušuje gledalce po vsem svetu. V letalskem programu bo občinstvo imelo priložnost na nebu Varaždina videti šolsko in bojno letalo Galeb G-2, nato MIG - 15, popularnega "Fagota", ki bo priletel iz Poljske, in programu slovenskega vojaškega letalstva z letali PC-6 turbo porter in PC-9M.

CIAV najava 24 1

Letos bodo prvič gostili floto Red Bulla iz Salzburga, v kateri bosta dve letali Alpha Jet in bombnik iz Druge svetovne vojne - B-25 Mitchell. Obiskovalci tega mednarodnega dogodka si bodo lahko ogledali helikopterja hrvaških zračnih sil - Black Hawk in Kiowa Warrior ter helikopterja Bell 206 in Agusta Bell 212 Ministrstva za notranje zadeve. Občinstvo bo imelo priložnost videti tudi Antonov AN-2, s katerega bodo skakali padalci, ki bodo na otvoritveno slovesnost prinesli zastave držav udeleženk letošnjega srečanja.

»Verjamemo, da bomo na CIAVI 2024 ponudili izjemno privlačen program in da bo naš mednarodni letalski miting ponovno eden najatraktivnejših letalskih dogodkov v tem delu Evrope« je poudaril Robert Mišak, predsednik Aerokluba Varaždin.

CIAV 24 najava 4

Pripadniki hrvaške vojske bodo na letalskem mitingu pripravili veliko razstavo s predstavitvijo tehnično-taktičnega zbora, kjer bo na primer razstavljeno večnamensko bojno vozilo Patria, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali Mistral, infrardeče vodene rakete zemlja-zrak. Letos bodo pripadniki Protiteroristične enote Lučko izvedli atraktiven desant. Program letošnjega letalskega mitinga bo že v petek začela skupina Krila Oluje, ki bo preletela Varaždin, program v soboto in nedeljo pa se bo začel ob 9. uri – je povedal predsednik Aerokluba Varaždin.

CIAV najava 24 3

Vstopnice za ta atraktivni dogodek so že na voljo v predprodaji na aplikaciji CoreEvent. Cena dnevne vstopnice za odrasle je 14 evrov, VIP vstopnice, ki vključuje toplo-hladni bife in pijačo dobrodošlice, je na voljo po ceni 80 evrov, mlajši od 12 let imajo brezplačen vstop. Cena spotterskih vstopnic pa bo 45 evrov.

Organizatorji so za obiskovalce pripravili bogato gostinsko ponudbo, ob varaždinskem letališču pa je zagotovljenih dovolj brezplačnih parkirnih mest.

Vse informacije o CIAV 2024 so na voljo na spletni strani - airshowcroatia.net.

foto: Aeroklub Varaždin

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.